Моніторинг витрат на проєкти відновлення: сьогодні на часі!

0

Громадська організація «Проти Корупції» за підтримки Інституту економічних досліджень та політичних консультацій розпочала проєкт «Відновлення разом: Моніторинг відбудови та активна участь громадян у плануванні та контролі відновлення постраждалих громад Баштанського району Миколаївської області», метою якого є дослідити процес відновлення та відбудові в громадах району.

Так, в межах проєкту ми плануємо дізнатись про кількість впроваджених проєктів відновлення та витрати на них, проаналізуємо пріоритетність та доцільність проєктів, їх ризики і можливі вади.

Ми також сприятимемо залученню активних громадян та інших ГО до планування та моніторингу процесів відновлення на місцях, оскільки це невід’ємний компонент успішної відбудови.

Проєкт розпочався з глибинних інтерв’ю представників ОМС громад Баштанського району, які постраждали від війни росії проти України. Під час інтерв’ю було виявлено, що існує низка проблем, пов’язаних із моніторингом витрат на проєкти відновлення.

Зокрема, було виявлено, що деякі проєкти відновлення:

  • не мають чітко визначених цілей і завдань.
  • не мають чітко визначеного бюджету.
  • не мають чітко визначеного терміну виконання.
  • не мають чітко визначених критеріїв успіху.

Ці проблеми можуть призвести до того, що проєкти відновлення не будуть ефективними та не досягнуть своїх цілей.

Тому наш проєкт «Відновлення разом: Моніторинг відбудови та активна участь громадян у плануванні та контролі відновлення постраждалих громад Баштанського району Миколаївської області» як раз на часі, оскільки він спрямований на вирішення цих проблем.

Проєкт передбачає використання таких інструментів, як:

  • Вивчення та аналіз документів, пов’язаних із проєктами відновлення.
  • Комунікація з представниками ОМС громад Баштанського району, які постраждали від агресії та зацікавленими сторонами.
  • Організація громадських слухань щодо проєктів відновлення.
  • Надання рекомендацій з покращення моніторингу витрат на проєкти відновлення.

Проєкт «Відновлення разом: Моніторинг відбудови та активна участь громадян у плануванні та контролі відновлення постраждалих громад Баштанського району Миколаївської області» є важливим кроком у напрямку покращення ефективності проєктів відновлення.

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту «Екстрена підтримка громадянського суспільства та ЗМІ у відповідь на війну в Україні» за сприяння Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю ГО “Проти Корупції” і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Поширити в

Comments are closed.