#Великебудівництво – розпочаті роботи будівництва/ремонту доріг місцевого значення

0
На Черкащині в рамках державного проєкту  #Великебудівництво розпочаті роботи будівництва/ремонту доріг місцевого значення! Громадська організація «Проти Корупції» продовжує моніторинг з будівництва доріг. Наразі об’єктами моніторингу в Корсунь-Шевченківському районі є дорога О240921 Корсунь-Шевченківський-Квітки км 5+500 – км 8+300, замовником якої є Черкаська ОДА, підрядник ПП ЄвроАвтодор загальна сума договору на суму 7 млн. 721 тс.760 грн. Другий об’єкт моніторингу – дорога Межиріч – Лука – Горобіївка О240709, км 1+000 – км 10+000 (окремими ділянками). Сума договору 12 млн. 254 тис. 274 грн. Голова ГО «Проти Корупції» Юрій Путря розповів, які роботи заплановані на цих ділянках, згідно з технічним завданням. Це – облаштування дорожнього полотна, вирівнювального шару товщиною 6 см: облаштування узбіччя та водовідведення; нанесення дорожньої розмітки та встановлення нових дорожніх знаків.
Провівши моніторинг вказаних доріг, зроблено висновок, що роботи поки що не завершено. Тож звертаємо увагу замовника (Черкаську ОДА) на недоліки, які ми виявили в роботах даного підрядника.
По-перше – це не забезпечення безпеки руху;
По-друге – недотримання вимог ДБН по роботах «Земельне полотно», а саме: забезпечення водовідведення на узбіччях дороги;
По-третє – вивезення залишків відходів фрезерування асфальтобетону на узбіччя та укріплення його цими залишками.
Звертаємо увагу Черкаської ОДА, повідомляти місцеві районні адміністрації, підрядників з експлуатації доріг, про ділянки де будуть відбуватися капітальний та поточно-середній ремонт.
Опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.
Нет описания фото.
Поширити в

Comments are closed.