Вже 2 місяці працюємо над реалізацією проектної діяльності Мережі ОГС щодо Відновлення

0
📈 Мережа ОГС щодо Відновлення підтримала ініціативу початку проєктної діяльності «Аналітичне дослідження інструментів залучення мешканців до прийняття рішень у сфері відновлення» за фінансування Посольства США в Україні через ІСАР «Єднання».
📝Цей проєкт торкається дуже важливих питань, що стосуються залучення громадян України до процесу відновлення.
Об’дналися такі громадські організації:
🧩 Черкаська область Корсунь-Шевченківська ГО «Проти Корупції»;
🧩 Київська область БО «Фонд громади Березані»;
🧩 Дніпровська область ГО «Люстраційна Антикорупційна Рада Придніпров’я»;
🧩 Сумська область ГО «Нова Енергія».
☝️ Громадські організації мають на меті дізнатися, які саме інструменти передбачають залучення громадськості до процесу Відновлення та як вони працюють на місцях.
Важливо відзначити, що успішний процес відновлення держави вимагає не тільки кваліфікації та ефективності державних інституцій, але й активної участі та обізнаності громадян.
❓А чи повною мірою громадяни України обізнані з процесом відбудови? Це питання спонукає до аналізу та особистої участі у проектній діяльності ОГС.
На основі аналізу існуючих інструментів участі громадян у процесі відбудови будуть розроблені рекомендації щодо ефективного процесу залучення населення до прийняття рішень щодо відбудови.
☝️Цілі такого дослідження – перевірити, чи береться до уваги думка громадян щодо планування відновлення. Часто жителі міст і сіл відчувають, що їхні пропозиції та погляди не беруться до уваги, а лише формально погоджують з ними. Тому такий аналіз і підхід до залучення громадськості є актуальним та необхідним кроком.
При цьому будуть вивчені успішні практики в цільових регіонах. Аналіз пропонується провести шляхом опитувань громадян, спеціалістів та провідних фахівців в галузі Відновлення.
☝️Важливо підкреслити, що прозоре відродження країни напряму залежить від активної участі її громадян. Громадські організації звертаються до всієї громадськості з проханням приєднатися до цього проєкту та поділитися своїми думками та пропозиціями. Всі представники громадськості, які провиявлять бажання долучитися до аналітичного дослідження, матимуть можливість висловити свої пропозиції та думки щодо залучення громадян до процесу Відновлення, які будуть включені в кінцевий аналітичний звіт.
__________________________________________________
Проєкт «Аналітичне дослідження інструментів залучення мешканців до прийняття рішень щодо відновлення територіальних громад» впроваджується в межах проєкту «Мережа ОГС з Відновлення» за фінансування Посольства США в Україні через ІСАР «Єднання»
Поширити в

Comments are closed.