Все про Дорожній фонд (Місцеві автомобільні дороги).

0
🔸Аналізуємо результати роботи обласних державних адміністрацій по місцевим дорогам за 2020 рік і порівнюємо з 2019 роком. Нагадаємо, що ОДА отримують 35 % на ремонт та експлуатаційне утримання доріг, балансоутримувачем яких є ОДА. В 2020 році Черкаська ОДА отримала 733 млн. гривень і залишок 53 млн. грн. перехідний залишок 2019 року загальна сума складає 786 млн. грн.

🔸Почнемо перший блок з експлуатаційного утримання в Черкаській області.

І тут у нас «любимий» нами автомобілістами, ямковий ремонт, він, згідно нових норм будівництва, перейшов в експлуатаційне утримання. Це те, що робити не складно, не потрібно «багато ума» і, як кажуть в народі, «… мазала, ліпила…». Сума 271,3 млн. грн це 37 % від субвенції Дорожнього фонду. Цей ресурс, майже 170млн. грн. ямкового ремонту від загальної суми експлуатаційного утримання, можна сказати, був адміністративним впливом на місцеві громади. Чому? Бо по-суті, перелік об’єктів формували голови РДА, і якщо ти не був прихильником чинного голови, то громада не отримувала нічого. Другий момент: підрядник має великий бонус ПКД, не потрібно великої волокіти з документами. Він має лише погодити з місцевими РДА та ДП Службою місцевих автомобільних доріг в Черкаській області. Прикро те, що неузгодженість цих ремонтів, в деяких випадках, призводить до того, що ремонтувались ділянки де планувався капітальний та середній поточний ремонт, (приклади Канівського району) і тим самим затягували строки ремонту цих ділянок на погодження нових ПКД. Але місцеві голови РДА постійно звітували і «фоткалися» під слоганом «Велике будівництво». Отже, експлуатаційне утримання потребує на Черкащині змін та більш чіткого планування, а також визначення, бо почнуть голови громад під впливом змін продовжувати справи «зниклих» голів РДА.
🔸Команда Черкаської ОДА впродовж 2020 року більшу частину дорожньої субвенції (182,7 млн. грн) витратила на капітальне будівництво. 22 об’єкти запланованих, а фактично виконуються 16, це вперше за роки незалежності відбулося на Черкащині. І ці кошти в мільйони гривень з Державного бюджету пішли на ремонт доріг дійсно «в толк». Порівнюючи 2019 рік з 2020 роком, коли майже 500 об’єктів, які були по 30 погонних метрів, то цього року середній показник на ділянку, – це 1300 метрів Місцевих автомобільних доріг в Черкаській області. І як результат – відремонтовано на 1 грудня 2020 року 87,5 км місцевих доріг!
Яка ж ситуації в Черкаській області на дорогах на сьогодні?
Закінчився сезон будівництва і можемо підвести підсумки.
🔸Було проведено моніторинг 45 об’єктів поточно-середнього ремонту, на який спрямовано 238,4 млн грн. Доречно б сказати, що в цьому році при проведенні загальних тендерів та укладанні договорів ✍️ було зекономлено майже 10 млн. грн.💵💴
Час показав , що з тих підрядників, які заключили договори на перше грудня 2020 року, завершили свою роботу на 100% по капітальному ремонту такі приватні підприємства, як “ДОРСТРОЙ”, ТОВ ” ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ” та “БУДСТАНДАРТ ЛТД”. Ними були виконанні такі роботи, як: влаштування бетонного покриття, влаштування узбіччя, підготовчі роботи, влаштування поширення, розмітки, водовідведення (км).
На поточно-середньому ремонті завершили роботу такі компанії, як: ТОВ “ЧЕРКАСИМІСЬКБУД”, ТОВ “ГЛАВШЛЯХБУД”, ТОВ ” БУДСТАНДАРТ-ЛТД”, ТОВ “ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ” ПП “ДОРСТРОЙ”, ПП ” ІНВЕСТИЦІЙНО БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ ” АПОСТОЛ”, ПП “ЄВРОАВТОДОР” ШРБУ-48″, ТОВ “ГЛАВШЛЯХБУД”. Ними були проведені такі роботи, як: фрезерування, влаштування дорожнього одягу, влаштування узбіччя, встановлення дорожніх знаків, влаштування дорожньої розмітки та інше, майже на 160 км.

🔸Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення.

С 240716 в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області (0.8 км) не відбувається, так як не розпочато коригування проекту з перенесення пікетажу та назви об’єкту в розрізі назви району (замовником коригується ПКД).
Також не розпочатий поточний середній ремонт мосту на 0241203 ст Монастирище-Тарнава-Перлиця, Монастирищенського району, Черкаської області, підрядником якого є, ПП “Інвестиційно будівельна компанія “АПОСТОЛ””, так як замовником не виготовлена ПКД.
Поширити в

Comments are closed.