В місті Корсунь-Шевченківському відбулася конференція на тему: “Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку місцевості”.

0
На сьогоднішній день, коли страшна хвороба заполонила всі куточки нашої країни, життя не зупиняється і завдяки сучасним технологіям, та активності ОТГ, а також організаторам проекту “Німецько-український діалог” за підтримки Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, 11.11.2020 року в місті Корсунь-Шевченківському відбулася конференція на тему: “Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку місцевості”.
Активну участь та внесок у дискусію вніс Анатолій Пархоменко, голова Карашинської ОТГ. Заслухали керівника проекту АПД Фолькер Зассе і спеціалістів Черкаської ОДА та міжнародних експертів.
Іноземні спікери, які взяли участь в заході, з урахуванням німецького досвіду, визначили основні підходи розвитку сільської місцевості та разом з учасниками інформаційно-дискусійного заходу розглянули виклики в сфері управління землями с/г призначення ОТГ.
Керівник ГО “Проти корупції” Юрій Путря наголосив, що в ОТГ потрібно створити політики жителів громади по реалізації економічних реформ, а саме: кооперативного та фермерського руху, залучення інвестицій, розвитку агропромислового сектору та інш. Адже саме це і є умовою для створення комфортного життя на селі.
Наприкінці заходу були визначені можливості надання підтримки з боку проекту АПД для вирішення питань сільського розвитку Черкаської області, а також був анонсований конкурс серед громад України за підтримки АПД.
Поширити в

Comments are closed.