Молодь змінить Черкащину “Сhe-inn 3.0”

0

Ось і завершився табір в рамках проекту «Молодь змінить Черкащину Che-Inn 3.0!» за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації та ГО «Проти Корупції». В цьому році також учасники взяли участь в школі соціального підприємництва в рамках проекту “EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні!  Хочеться відмітити, молодь була дуже активною, дружньою та жваво приймала участь у диспутах. А тренери цьогорічного табору: Ірина Литвин, Іван Омельян та Дмитро Ляховецький були енергійними та креативними, змогли надихнути та змотивувати учасників генерувати ідеї щодо створення власного соціального підприємництва. За короткий проміжок часу вони дійсно змогли налаштувати молодь на справжню злагоджену команду однодумців. Всі учасники отримали робочий зошит (органайзер) та подарунок у вигляді екочашки.

Тренер першого дня – Литвин Ірина розпочала цікавий тренінг на тему: Хто я? Першим кроком вона розповіла про концепцію 4К ключових компетенцій: креативність, критичне мислення, комунікація та колаборація. Далі молодь почала нестандартне знайомство за допомогою “жовтих сторінок”, метою яких було розповісти про себе якнайцікавіше та в доступній формі. Попрацювавши в команді, вони детально розібрали:

  1. Що робити аби твою розповідь запам’ятали?
  2. Що робити щоб ти краще запам’ятав розповідь іншого?

Після обідньої перерви учасники розпочали новий інформаційний блок “Хто ми?” з гри “Подув вітер змін”. Далі молодь визначила цінності кожної людини, команди та цілої групи людей, обравши 3 основні: щастя, здоров’я та сім’я. Наступним етапом учасники табору розбирали модель логічних рівнів Р.Ділтса для ідентифікації проблем та впровадження змін в особистому житті. Пізніше Ірина розповіла  про 4 основні сфери, що наповнюють нас енергією щастя для реалізації планів, а учасники в свою чергу навели приклади з власного життя до кожного пункту. Працювавши в командах, кожна конкретно визначила які проєкти та ініціативи вони можуть втілити на майбутнє та об’єднали їх у групи. На завершення, спікер розповіла нам про бар’єри на шляху до реалізації бачення та шляхи їх подолання.

Возможно, это изображение (3 человека, люди сидят и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (1 человек и стоит) Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (2 человека и в помещении) Возможно, это изображение (в помещении)Возможно, это изображение (4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (один или несколько человек и люди стоят)

Тренером другого дня став Іван Омельян – експерт з розвитку потенціалу особистості та організацій, громадський діяч з 11-річним стажем, засновник ГО “Файне місто” та ГО “Освітньо-аналітичного центру розвитку громад”, а також наший незмінний ментор табору. Перед тим як розпочати тренінг,  Іван провів коротке знайомство з цікавими фактами про наших учасників. Перший блок був зосереджений на таких темах:

  1. З чого починається гармонійний особистий розвиток?
  2. Як можна виховувати в собі лідерські навички?

На основі схеми молодь зрозуміла чим стратег відрізняється від лідера та які їх функції. Після невеличкої перерви молодь дізналася: чому лідерство в спільноті таке важливе? Це учасники побачили практично на основі гри. А завдяки логічній вправі “Долоня мотивації” молодь прояснила що мотивує їх та людей навколо. Наприкінці дня учасники грали в командну гру та підвели підсумки другого дня.

Возможно, это изображение (5 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (4 человека и люди сидят)Возможно, это изображение (2 человека, борода, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (1 человек, сидит и в помещении) Возможно, это изображение (1 человек, в помещении и текст «Ca IBAH омельян»)Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди играют на музыкальных инструментах, люди стоят и на открытом воздухе) Возможно, это изображение (один или несколько человек и в помещении)Возможно, это изображение (4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят, люди сидят и в помещении)Керуючим третього дня став Дмитро Ляховецький-  бізнес тренер по ефективних переговорах «Керуючі Поєдинки», тренер з продажу та ораторської майстерності. Сьогодні учаcники нашого табору чітко зрозуміли що таке соціальне підприємництво та навчилися  відрізняти його від соціального проекту, громадської діяльності, соціально відповідального бізнесу та просто підприємництва. На практиці вони зрозуміли як важливо встановлювати правила та обирати лідера серед інших. А на основі гри “Експертне поле” молодь зрозуміла як потрапити в свідомість іншої людини. Наступним етапом Дмитро показав за якою схемою можна зробити експерс-аналіз бізнесу. Також учаcники мали можливість працювати в командах, кожна з команд представляла власні соціальні проекти, попередньо обговоривши ідеї кожного з членів команди . З них були: “Соціальна пекарня: Бонус булочка”, “Art-school”, “Анти-кафе” та ін. Далі перед ними стояла найважча задача – знайти цінність, інноваційність та вигоди проекту, продемонструвавши іншим. В результаті кожна з команд ретельно продумала кроки до реалізації проекту.

Возможно, это изображение (4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (3 человека, люди сидят и в помещении) Возможно, это изображение (9 человек, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят, люди сидят и в помещении)Возможно, это изображение (2 человека, ребенок, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (6 человек, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (1 человек и стоит) Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (11 человек, в том числе Ольга Шишка и люди стоят)

Відгуки учасників:

Буличова Анастасія: «У сучасному світі часто молодь не хочуть чути. Підтримку знайти для неї дуже важко. Мені видалася нагода побувати на чудових тренінгах від “Che-Inn3.0”, де моя думка змінилася. Організатори проєкту ставилися з повагою до кожного учасника, завжди пригощаючи смаколиками та посмішкою. Починаючи перший день, хочу сказати, що очікувала лекцію, налаштувала себе на «почути корисну інформацію і взяти для себе щось нове». Та, ви знаєте, лекцій не було. Знайомство проходило весело та цікаво. Тренер Ірина чітко донесла особисто до мене правила комунікування з оточуючими. Кінець дня зустрів мене насиченою втомою від проведеного часу в таборі. Я навіть виграла навушники за високу активність. Другий день ми провели з тренером Іваном. У нього було багато завдань на логіку, чим тормошив не сидіти, а вставати і щось робити. Якщо виникали спірні питання, він завжди для всього знаходив аргументоване пояснення. Це був крутий і насичений день. Третій день став завершальним у цьому невеличкому «тріпі». Пан Дмитро, третій тренер, вчив писати соціальні проєкти. Схеми правильного доносу інформації і все від початку до кінця у вашій справі – саме у вашому проєкті. Ще на початку писала, що думка змінилася: я зрозуміла, що тут молодь чують. Тренери готові аналізувати кожного і допомагати, незалежно від віку і статі, що мені дуже сподобалося. На кінець останнього дня організатори вручили всім учасникам сертифікати і побажали успіхів. Мені все дуже сподобалося, хочеться, щоб таке проводили частіше. Дякую»

Мороз Ольга: «Нещодавно мені випала нагода стати частиною молодіжного табору “Che-inn 3.0”. Цей досвід був для мене першим, і я в захваті. Кожного дня ми знайомилися з молодими, енергійними тренерами, які щодня розповідали нам нову, цікаву інформацію. Кожен тренер відрізнявся від попереднього, але я з впевненістю можу сказати, що Ірина, Іван і Дмитро дуже розумні, амбіційні,люди, які хотіли донести нам, молоді, необхідну інформацію для того, щоб ми використали її для втілення своїх майбутніх проектів. Я дякую організаторам, і кожній людині, яка доклала зусиль для створення цього табору. До зустрічі в наступному році!»

Яценко Дарина: «Для себе я взяла корисну інформацію перебуваючи в таборі, дійсно час проведений в таборі мені сподобався, було дуже цікаво, я дізналася багато корисної інформації. Тренери мені сподобалися дуже сильно, привітні люди. Табір просто супер, частіше б були такі зібрання. Дякую за проведений час.»

Глушко Анна: «Відвідавши тренінг “Che-Inn 3.0” одразу хочеться сказати Величезне дякую за надану можливість участі в ньому. Він був цікавий, корисний, необхідний. Вся інформація, котра отримана на тренінгу є вкрай важливою. Перевагою тренінгу є методика його подання – це не просто “суха теорія” та потік незрозумілої інформації, а інформація доступною мовою, як для людини будь-якого віку, так і будь-якої професії. Це подана інформація через вивчення в першу чергу себе та своєї поведінки. Тренінг надав можливість побачити як ти дієш в певних ситуаціях, відчути, що ти робиш і чому, як ти мислиш, і головне як це можна змінити в кращі сторони. Це ідеальне самовдосконалення , самопізнання і поштовх до подальшої роботи. Це бажання і далі розвиватись і вчитись навіть після заверешння тренінгу. Щиро вдячна за його проведення і прекрасний досвід.»

Шишка Ольга: «Якимось чарівним моментом я потрапила туди і не пожалкувала ні на хвилину про це. Три дні в оточенні самобутньої молоді та крутих спікерів-професіоналів пролетіли швидко і хотілося продовжувати, незважаючи на втому та купу інформації. Вдячність організаторам Юрію Путря та Валентині Поселкевич , пані Марині та Івану, за класну організацію та затишну атмосферу, що панувала всі три дні табору. Спікери Ірина Литвин , Іван Омельян  та Дмитро Ляховецький – ви кайфові та незабутні тренери. Рада знайомству та очікую продовження співпраці.

пи.си. френди, якщо колись побачите заявку на участь в таборі CHE-INN, не вагайтеся і подавайте заявку. Це буде класно!»      

«Пряме включення з табору CHE-INN 3.0, де саме зараз “народили” та пропрацювали ідею створення соціальної пекарні для громад Черкаської області. Дмитро Ляховецький – я в захваті! Без зайвих слів. Дякую.»

Возможно, это изображение (4 человека, в том числе Ольга Шишка, люди стоят и в помещении)

Анна Губенко: «Відвідавши тренінг одразу хочеться сказати величезне дякую за надану можливість участі в ньому. Він був цікавий, корисний, необхідний. Щиро вдячна за його проведення і прекрасний досвід.»

Наталя Джура: «Розвиток соціального підприємництва – тематичний семінар – тренінг в м.Каневі! Підвищення кваліфікації  фахівців молодіжної сфери в умовах децентралізації задля  підвищення ефективності розробки та реалізації  молодіжної політики!

Підготовка соціального проекту! Комунікація з молоддю – це унікальна можливість вивчити бачення молодого покоління щодо розвитку суспільства на регіональних рівнях в перспекти.”

Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и в помещении)

 

 

Поширити в

Comments are closed.