Не тільки кейси про корупцію, а й культурно інноваційні проекти створює команда ГО «Проти Корупції»

0

І ось майже рік тому, як у нашої команди виникла ідея по створенню еко – коміксу у вигляді друкованого видання. Головною метою якого є  виховання дітей з еко-мислення, адже саме це може стати однією з найкращих інвестицій у наше майбутнє!

На протязі року команда #ПротиКорупції цілеспрямовано йшла до своєї мети. Нами неодноразово були проведені еко- уроки з учасниками дитячого табору #DiamondSchool  в м. Корсунь-Шевченківський на тему «Не пали компостуй»  в Карашиснькій ОТГ та Набутівський ОТГ.  Команда #Екодрузів стрімко поповнювалась .

При зустрічах з школярами, які були насиченні екологічними іграми, квестами, демонстрацією пізнавального мультфільму, бесідами про екологію, ми спостерігали небайдужість дітей у питаннях захисту природи, біль і розпач у їх очах від того що нашій екології завдано непоправної шкоди самим ж людьми.  Натхнення на створення еко – коміксу прийшло коли Юрій Путря відвідав проект  ВСЕ ЯСНО з ОТГ!“, який проводила Інша Освіта / Insha Osvita у 2019 році  м. Івано – Франківськ. Та  з допомогою  молодої художниці  – дизайнера Елі Кучер були створені перші ескізи  героїв коміксу  Лайста, Єльзи та Чадуна .

Можна сказати, що це і був початок проекту  #EcoLifeStyleсільськихдомогосподарств, де основним завданням  було донести молодому поколінню екологічну свідомість. Саме головний герой коміксу Лайст  став впровадженням еко-свідомості та переробки органічних відходів  через компостування  і саме через комікс нам захотілося донести читачам, що від них залежить наше сьогодення та майбутнє, навчити  розуміти  природу , ставати її друзями та захисниками.

Наша ідея сподобалась Департаменту екології в Черкаській області, які й надала фінансування на друк коміксу “Лайст”. Протягом чотирьох місяців  народжувався комікс і в результаті натхненої та плідної праці художниці – дазайнера  Анни Сороки разом з Ларисою Беренко, та ідейного автора твору Юрія Путрі, на початку 2021 року,  отримали друковане видання еко- коміксу «Лайстик».  І поки спільнота розмірковує, що таке комікси – порожнє розважальне читання чи нове медіа, ми можемо запевнити, що комікс можна використовувати для справи виховання школярів, для їхнього розвитку, вони допомагають їм краще висловлюватись, дискутувати, розширювати  світогляд та уяву.

Друковане видання «Лайст» покрокує у бібліотеки Корсунщини, Набутівську, Селищанську та Чигиринську ОТГ. ГО « Проти Корупції» продовжує працювати  в цьому напрямку, рік тому нашою командою в Набутівській ОТГ була написана та поставлена унікальна еко вистава «Еко Кіпіш»

 

, яка підняла еко свідомість власників сільських домогосподарств.  Ми й надалі продовжуємо  самовіддано працювати в цьому напрямку і з часом покажемо наші напрацювання.

І залишається тільки додати: якщо Ви ще не читали і не використовували  в освітній роботі еко – комікс «Лайст» – спробуйте не пожалкуєте !

Дякуємо тих хто нас підтримував : Департамент екології в Черкаській ОДА, Черкаська обласна державна адміністрація,

  Insha Osvita

Поширити в

Comments are closed.