Онлайн Форум “Інтеграція ВПО Черкащини”. Результати дослідження та висвітлення успішних практик адаптації ВПО в громадах.

0
Ми провели онлайн-форум і обговорили “Місцеву практику інтеграції ВПО Черкащини”!
У першій частині оглянули результати дослідження, яке ми організували в липні 2023 року. З висновків нашого дослідження ми зрозуміли на якому етапі перебуває рівень інтегрованості ВПО в Черкаській області.
Існує багато причин, які заважають самим переселенцям і переселенкам долучитися до життя громад. Це може бути брак часу, фізична важкодоступність до місць централізованої громадської участі, а також відсутність місцевих ініціатив.
☝️Не меншою проблемою є сповільнена робота місцевого самоврядування щодо адаптації та інтеграції переміщених осіб в нові громади. Та ВПО є цінним ресурсом для громад, оскільки це допомагає покращити демографічну ситуацію громад і збільшити їх бюджет. З огляду на це, ми обговорили ідеї для місцевих органів влади щодо успішних практик і практичних ідей інтеграції ВПО у нові громади.
🔸Саме в другій частині форуму було висвітлено існуючі практики адаптації та інтеграції ВПО, зокрема успішні кейси у Черкаській, Кіровоградській та Херсонській областях.
🤝Дякуємо нашим гостям та експертам за активну участь у форумі та їхні цінні внески! Ми вдячні за спільний обмін досвідом та успішними практиками, а також за надану підтримку, яка дуже цінна для нас.
Григорий Перерва Оксана Гайдай, Сергій Гончар, Олександр Гавриленко, Людмила Абсава
——————————————————–
Онлайн-форум був підготовленим у межах проєкту “Адвокація місцевих політик ВПО”, що реалізується ГО “Проти Корупції” в межах проєкту “Фенікс,” що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Європейського Союзу.
Поширити в

Comments are closed.