Результати проведеного соціологічного дослідження «Залучення мешканців до прийняття рішень у сфері Відновлення»

0

Члени Спільноти ОГС «Відновлення» провели соціологічне дослідження «Залучення мешканців до прийняття рішень у сфері Відновлення» в межах проєкту «Аналітичне дослідження інструментів залучення мешканців до прийняття рішень у сфері відновлення». 

Можемо виділити такі висновки:

  1. Загальний розмір вибірки становить 841 респондент, що дозволяє з високою достовірністю оцінити думку та уявлення населення віком від 18 років.
  2. Більше 70% респондентів не мають інформації про План відновлення у своїй громаді, що свідчить про необхідність посилення інформаційної роботи та залучення громадськості до цього процесу.
  3. Обізнаність про Національну раду з відновлення України від наслідків війни та її діяльність є низькою, що вимагає більш ефективної комунікації та освіти громадськості щодо її ролі.
  4. Громадянське суспільство розглядається як контролер влади та має великий потенціал для зниження корупційних ризиків у процесі відновлення.
  5. Важливо забезпечити громадський контроль як важливий елемент відновлення країни та зміцнення довіри громадян.
  6. Потрібно звернути увагу на різноманітність форм громадської активності та забезпечити участь всіх категорій населення у процесах прийняття рішень та взаємодії з владою.
  7. Важливо підтримати громадську активність серед груп з низькими доходами та освітою, щоб уникнути їх відчуття відчуженості від громадського життя.
  8. Інформація про діяльність місцевої влади є важливою для мешканців, особливо для збереження довіри та залучення громадськості до процесів прийняття рішень.
  9. Розрізняючи за віком, гендером та місцем проживання, можна ефективно організувати роботу з різними групами громадян для забезпечення їхньої участі у відновленні громади.
  10. Ця інформація дозволяє точніше визначити цільову аудиторію та платформи для комунікації при плануванні та реалізації програм відновлення.

Детальніше результати дослідження висвітлили у презентації.

Цей матеріал створено ГО «Проти Корупції» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Спільнота громадянського суспільства України «Відновлення», що фінансується Посольством США в Україні. Зміст статті не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Посольства США в Україні або Уряду США.

Поширити в

Comments are closed.