Громадський бюджет 2020 на Корсунщині!

0
Громадський бюджет 2020 на Корсунщині!
Цього року Корсунь-Шевченківська міська рада розподілить на громадські ініціативи 200 тисяч гривень. Обрати ідею, пройти марафон голосування, кілька місячні бюрократичні процедури і нарешті втілити свій задум. Розповімо про плюси, мінуси та підводні камені #ГромадськогоБюджету2020рокумістаКорсуньШевченківський.Торік із чотирьох проектів кошти на втілення отримали тільки два. Зокрема, один великий проект – на суму 132800,00 гривень “МАЛЕНЬКИМИ КРОКАМИ ДО ВЕЛИКОГО СПОРТУ” (облаштування сучасного універсального спортивного майданчику “Корсунь-Росич” по пров. Р.Шухевича, 4 ) автор проекту Нечипоренко Микола Федорович, та малий проект “Облаштування майданчика ”Безпечний світ” біля ДНЗ ”Світлячок”” автор проекту Володимир Гуцаленко.
Що отримали мешканці Корсунь-Шевченківського по першому проекту недобудований спортивний майданчик, який ще потребує кошторисних вкладень по другому отримали зупинку автомобілів біля дитячого закладу. Висновок “перший млинець нанівець” так це був початок – зрозуміли, що потрібно робити в наступному році.
Цього року ГБ-2020 стає ”яблуком розбрату” депутатів, мешканцям потрібне змагання ідей, а не конкуренція між дитячими майданчиками для того чи іншого району міста та інсталяцією, за якими стоять депутати, чи інші впливові особи. Цьогорічний бюджет участі у Корсунь-Шевченківського, попри всі застереження, таки перетворився на битву. Насправді він мав би виробити альтернативне бачення певних проблем, що постають перед громадою, однак цього поки що не трапилося. Мешканці міста проголосували, активізувались, люди по вулицях і навіть по під’їздах. Цього року Корсунці також не «пасли задніх», приймаючи участь у голосуванні за проекти.
6 липня, під час розгляду питання «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2020 та подальше їх фінансування» у сесійній залі міської ради накалилися пристрасті – члени комісії досить емоційно обговорювали сам процес голосування за проекти бюджету участі на 2020 рік, комусь не подобалось електронне голосування “бо воно не таке”, іншим паперове.Звинувачення лунали в бік, як прихильників за паперове, так і за електронне. Громадський бюджет цього року дуже нагадував виборчу кампанію. Бракувало тільки фактів підкупу. Бюджет продемонстрував малу силу власне участі, але велику силу – реакції: кажуть голосувати – ми голосуємо. Чи можливо цього уникнути? Так. У першу чергу бюджет участі має на меті виробити альтернативне бачення проблеми. Заповнити ті дірки в громаді, на які не вистачає політичної волі, які менш видимі владі, які потребують участі саме громади. Саме цю функцію бюджет участі повинен виконувати.
В цьому році голосувало 531 особа (387 паперове голосування та 144 електронне). Переможцями Громадського бюджету 2020 стали такі проекти: перше місце і це 190 голосів набрав проект “ОБЛАШТУВАННЯ ФОТОЗОНИ “ІСТОРІЯ ЖИТТЯ” сума 121060,00 грн. автор проекту Гриб С.П., другий проект 110 голосів ОБЛАШТУВАННЯ ФОТОЗОНИ “Я ЛЮБЛЮ КОРСУНЬ” сума 48142,00 грн. автор проекту Кодола І. П. За рішенням комісії було запропоновано згідно рейтенгу , а саме проекту який набрав 109 голосів ЗОНА ВІДПОЧИНКУ “ДИТЯЧИЙ ПЛЯЖ” сума 98875,00 грн. автор проекту Степаненко О. В. змінити кошторис на залишок суми Громадського бюджету 2020 для його реалізації.
Вітаємо переможців та надіємось, що проекту які виграли в цьому році дійсно стануть окрасою нашого міста та реалізуються в повному обсязі.
У 2020 році на громадський бюджет м. Корсунь-Шевченківський, с. Гарбузин та с. Саморідня було подано 6 проектів. Робочою групою з питань громадського бюджету було розглянуто 6 проектів, 5 з них представлені на сайті міської ради (одни проект не був розміщений, так як не відповідав положенню про громадський бюджет). Докладніше про зміст Громадських проектів можна ознайомитись на сайті міської ради https://korsun-miskrada.gov.ua з 11.06. по 19.06.2020 р.
В цьому році #ГОПротиКорупції бере на себе відповідальність по навчанню та роз’ясненню електронного голосування громадського бюджету для авторів проектів, яке відбудеться 19.06.2020 о 10.00
Поширити в

Comments are closed.