Пожежі в екосистемах Черкащини

0
На сьогодні стала надзвичайно актуальною проблема підпалів. Їх можна поділити на дві категорії: побутові (на приватній території) та публічні (власність громад).
На побутовому рівні причинами підпалів є сама екосвідомость та культура громадян. І, як показав час, збільшення штрафів не вирішує проблему та не дає позитивних результатів. В проблемі публічності підпалів основна відповідальність лежить на місцевій владі.
Як наголосив Юрій Путря, насамперед, варто принципово змінити підходи у стратегії боротьби з палінням. А  головна відповідальність повинна лежати на місцевій владі як щодо вивезення сміття та створення публічних полігонів, так і в забезпеченні реального контролю за земельною власністю територій громади.
“Більш жорстокіша боротьба з самозахватом аграріїв, які на сьогодні безконтрольно ведуть свій земельний бізнес – тільки після цього можливі якісь зрушення у боротьбі з підпалами. Інструментами та ініціативами, які задіює у боротьбі з підпалами наша громадська організація” – поділилася Валентина Поселкевич– керівник проекту “EcoLifeStyle сільських домогосподарств”.
Поширити в

Comments are closed.